Misiunea noastra

Ne inclinam in fata propunerii de imbunatatire a accesului la serviciile de sanitate, in special in grupurile vulnerabile, doar ca noi vrem sa va tragem un semnal de alarma asupra celor doua prioritati: copii si sanatatea orala. Sanatatea orala, fiind intotdeauna cea mai ignorata latura a Sanatatii, sau a ceea ce definim prin proiectele noastre pentru sanatate.

Vorbim de egalitate, vorbim de incluziune, de diversitate, vorbim de discriminarile la care sunt supusi copii din grupurile vulnerabile, haideti sa vorbim si de solutile pe care le avem pentru ei. Haideti prin acest proiect sa le demonstram ca si ei conteaza, ca si ei sunt tot copii, ca si ei sunt “tot ai nostri” si ca cineva are grija si de ei, de sanatatea lor, sa vada in noi un aliat in luptele pe care le duc zilnic in societate, la scoala, in diversele activitati specifice varstei, etc.

Dincolo de aparenta realitate exista o lume a sentimentelor si trairilor intense de unde ne extragem esenta continuitatii pentru a putea supravietui obstacolelor vietii.
Poate cea mai puternica arma impotriva rautatilor adanc inradacinate in inimile oamenilor este copilaria. Inocenta care insoteste aceasta varsta surprinde mereu prin suras si candoare. In sufletul unui copil e atat de multa speranta si dragoste  incat ranindu-l i-ai omori surasul.
Sunt toti copii si se simt norocosi pentru ca viata le-a dat poate sanse si nu intotdeauna le-au valorificat la superlativ. Privim de jur imprejur ceilalti copii. Atat de mult potential zace in inocenta incat am putea recladi o lume a zambetului vesnic si al pacii interioare.
Copii au felul lor de a vedea lumea si sunt singurii carora nu le este frica de viitor. Isi zidesc fericirea pe visuri, iar povestile in care binele invinge raul fac parte din realitatea lor. Toate gandurile marete, toate inventiile cu adevarat importante au izvorat din sufletul unui copil care a visat sa-si depaseasca conditia si sa impresioneze lumea demonstrand astfel ca evolutia societatii depinde de ambitia visului unui copil. Sunt copii care trebuie sa lupte pentru apararea propriilor drepturi, copii pentru care dragostea inseamna atat de mult tocmai pentru ca le lipseste. Acesti copii au nevoie doar de o sansa pentru a-si demonstra valoarea. E atat de greu sa ajungi la sufletul unui copil insa e o aventura care merita intr-adevar traita.

Copii sunt pretiosi si merita sa fii alaturi de ei mereu!