In cateva cuvinte…

…Povestea noastra a inceput din dorinta de a face bine, intr-o perioada si intr-o lume, in care este mai usor sa nu faci nimic, sa fi ignorant si pasiv la nevoile si problemele celor din jur.
Diversitatea nu este despre modul in care suntem diferiti. Diveristatea este despre acceptarea unicitatii celuilalt. Noi imbratisam prin acest proiect diversitatea deoarece intelegerea noastra asupra lumii si asupra orizonturilor intelectuale si emotionale creste semnificativ. Devenim astfel medici mai buni pentru mici nostri pacienti si membri in comunitatea in care lucram. Urmand pas cu pas, drumul profesional ales ne-am gandit ca avand cunostinte, poate este mai bine cateodata sa ii lasam pe altii sa ne lumineze, pentru ca nu trebuie sa fim toti la fel, sa simtim la fel, sa gandim la fel si sa credem la fel de fiecare data. Cheia continuarii expansiuni universului nostru sta in diversitate, nu in conformare sau coercitie. Pana la urma, dupa cum putem observa conventionalitatea este moartea creatiei in toate domeniile. Credem cu tarie in egalitate, in diversitate, pentru ca acestea determina crearea unui cadru unde o persoana poate sa isi aduca intregul “eu” sa colaboreze. Stiinta, pe de alta parte, de asemenea, nu cunoaste nicio tara, deoarece cunoasterea apartine umanitati. Pentru a reusi, pur si simplu, trebuie sa sarim la fel de repede la oportunitati ca si la concluzii.
Diversitatea inseamna sa ai un loc la masa, incluziunea inseamna sa ai o voce si acea voce sa fie auzita.
Noi vrem sa facem vocea copiilor auzita, indiferent de mediul din care provin, indiferent de etnie, indiferent de toti factori care in ziua de astazi ii separa de normalitate. Ii separa de anumite activitati, ii separa de anumite servicii medicale, indiferent de genul lor.